Kikärtsgryta med cocosmjölk

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 10 timmar 30 minuter

En aromrik gryta med krämig smak och lite sting i kryddningen.

Ingredienser

  • 3 dl kikärter för blötläggning
  • 1 st röd lök hackad
  • 2 klyftor vitlök finhackade
  • 1 tsk kapraw chili paste
  • 2 tsk röd curry paste
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1-2 tsk hackad korriander på burk
  • 1½ tsk riven färsk ingefära
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 brk kokosmjölk
  • 1 st hönsbuljong eller grönsaksbuljong tärning
  • 3 dl kokt vatten till buljongtärningen
  • 1-2 msk mango chutney ananas
  • 1/4 squasch tärnad
  • 35 gr färsk spenat
  • 3-4 dl fryst wook blandning, valfri
  • 1 dl frysta blomkålsbuketter
  • 1 dl grön delikatess blandning, ica selection
  • 2 st paprikor halverade ugnsrostade grill ugn 10 min, skalade och skurna i bitar
  • 2 msk flytande smör och olivolja blandat
  • Instruktioner

    Skölj och blötlägg kikärtorna i 8-9 timmar, koka enligt anvisning på förpackningen. Bryn rödlöken, vitlöken, chili pasten, curry pasten, sambal oelek, koriander, ingefära och gurkmeja i smöroljan under några minuter. Blanda ner mango chutney. Häll över buljongen och kokosmjölken låt koka ihop så att 2/3 delar återstår av vätskan. Blanda i squasch, rostad paprika, wook mix, blomkål, kikärter och grön deli låt små koka på medelstark värme i 4 minuter. Rör sist ner spenaten och rör tills den mjuknat lite. Servera med vitlöksbröd, guaccomole och matlagningsyoughurt.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben