Kikärtsgryta med cocosmjölk
Tid: 10 timmar 30 minuter
En aromrik gryta med krämig smak och lite sting i kryddningen.
Ingredienser
3 dl kikärter för blötläggning
1 st röd lök hackad
2 klyftor vitlök finhackade
1 tsk kapraw chili paste
2 tsk röd curry paste
1 tsk sambal oelek
1-2 tsk hackad korriander på burk
1½ tsk riven färsk ingefära
2 tsk gurkmeja
1 brk kokosmjölk
1 st hönsbuljong eller grönsaksbuljong tärning
3 dl kokt vatten till buljongtärningen
1-2 msk mango chutney ananas
1/4 squasch tärnad
35 gr färsk spenat
3-4 dl fryst wook blandning, valfri
1 dl frysta blomkålsbuketter
1 dl grön delikatess blandning, ica selection
2 st paprikor halverade ugnsrostade grill ugn 10 min, skalade och skurna i bitar
2 msk flytande smör och olivolja blandat
Instruktioner
Skölj och blötlägg kikärtorna i 8-9 timmar, koka enligt anvisning på förpackningen.
Bryn rödlöken, vitlöken, chili pasten, curry pasten, sambal oelek, koriander, ingefära och gurkmeja i smöroljan under några minuter. Blanda ner mango chutney. Häll över buljongen och kokosmjölken låt koka ihop så att 2/3 delar återstår av vätskan. Blanda i squasch, rostad paprika, wook mix, blomkål, kikärter och grön deli låt små koka på medelstark värme i 4 minuter. Rör sist ner spenaten och rör tills den mjuknat lite.
Servera med vitlöksbröd, guaccomole och matlagningsyoughurt.
Liknande recept
Kommentarer (0)