Kikärtssoppa

Serverar: 3-4 portioner

Passar mjölkallergiker, kolla bara buljongen. Hemkokta kikärtor är det godaste.

Ingredienser

  • 1/2-1 rödlök (ev. gul)
  • 1/2-1 msk olivolja
  • 2 msk curry
  • 2 små morötter (ca 150 g)
  • 2-3 vegetarisk grönsaksbuljong
  • 1 1/2-2 l vatten
  • soya
  • 3-4 dl (färdiga) kikärtor
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1-1 1/2dl soyagrädde
  • Instruktioner

    Hacka löken och fräs den i olivolja med curryn. Skala och hacka morötterna .Häll påbuljong, soya och hackade morötter och låt småputtra ca 10 min. Lägg sedan i kikärtorna och låt det puttra ca 5 min. till. Under tiden hackar du jordnötterna smått och häller i dem. Smaka av om det behövs kryddas mer. Sänk värmen ordentligt och späd med soyagrädden/matgrädden. Låt det bara bli varmt utan att koka. Servera gärna nybakat bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben