Kimonas limekaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Jag ville piffa till silviakakan lite till midsommar, så jag tillsatte lime.

Ingredienser

  • Kaka
  • 6 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 2½ dl kallt vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 tsk bakpulver
  • Saft från en lime
  • Glasyr
  • 200 g smält margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal från en lime
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och socker. Rör ner vattnet, limesaften och mjölet blandat med bakpulvret. Grädda i ugnen ca 15 min på 175 grader. Kolla med sticka! Låt svalna.
    2. Smält margarinet. Blanda i övriga ingredienser och koka några minuter under ständig omrörning. Bred ut på kakan och strössla.
    3. Låt stå en stund så glasyren stelnat innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Leyka 31 oktober 2011

    Blev jättegod, limen fräschade upp rejält!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben