Limekaka med mörk choklad

Serverar: 1 portioner

En saftig och hållbar kaka.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl grädde
  • Skal av 1 lime
  • 75 g mörk choklad
  • Garnering
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk limesaft
  • Limeskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör i. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner. Vispa grädden och rör i tillsammans med limeskal och hackad choklad.
    3. Häll upp smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l. Grädda i 35-40 minuter. Låt svalna och glasera med florsocker utrört i limesaft. Strö över limeskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben