Kinagryta med fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Bra bjudrätt som kan förberedas ända tills det är dags att reda av.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk konserverad ananas i skivor, ca 140 g (spara spadet till såsen)
  • 1 burk avrunna skivade bambuskott och vattenkastanjer eller böngroddar, ca 140 g
  • 1 grön strimlad paprika
  • 1 röd strimlad paprika
  • Sötsur sås
  • 3 dl vatten + spadet från ananasen
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk sirap
  • ½ köttbuljongtärning eller 1 msk köttfond
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Ca 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Stek fläskfilén i skivor och krydda med salt och peppar. Vispa ur pannan med totalt 3 dl vatten. Lägg över kött och sky i en gryta.
    2. Dela ananasen i mindre bitar. Stek grönsaker och ananas hastigt tills de får färg men ändå behåller sin krispighet.
    3. Lägg över grönsaker och ananas i grytan och tillsätt ananasspad, vinäger, soja och sirap. Smula ner buljongtärningen och pressa ner vitlök.
    4. Låt grytan koka ihop ett par minuter. Rör ut potatismjölet i lite vatten och tillsätt under omrörning tills det börjar sjuda. Låt inte såsen koka då kan den bli tunn. Servera med kokt ris och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben