Kinesisk biffgryta

Serverar: 4 portioner

Köper du inte färdiggrillat kött måste du börja med att steka och krydda köttet. Servera med kokt ris och sallad.

Ingredienser

  • 300-400 g grillat nötkött, skuret i strimlor
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 1/4 dl köttbuljong, gjord av tärning
  • 150 g gul lök, skalad och skivad
  • 100 g färska champinjoner, skivade
  • 50 g morot, skalad och strimlad
  • 50 g blekselleri, strimlad
  • 50 g konserverade böngroddar
  • 50 g konserverade bambuskott, skivade
  • 3 tsk maizenamjöl
  • 200 g tomat, skuren i klyftor
  • Instruktioner

    1. Blanda soja, buljong, svamp, morot och selleri i en kastrull. Låt det koka på svag värme tills grönsakerna är knappt mjuka, ca 5 min.
    2. Tillsätt kött, groddar och bambuskott. Koka upp. Gör en redning av mjölet och 2 msk vatten, rör ner redningen i grytan.
    3. Lägg ner tomatklyftorna. Låt alltsammans koka ytterligare 2-3 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben