Kinesisk citronsås

Tid: 15 minuter

Enkel att göra frisk smak!Hälls över grönsaker,vårullar,stekt kyckling eller friterad fisl m.m

Ingredienser

  • 1/2 dl pressad citron
  • 1/2 dl kycklingbuljong
  • 1 1/4 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk riven ingefära
  • 1 msk maizena
  • 1 msk vatten
  • 2 st diagonalt skivade salladslökar
  • 1 nypa salt
  • Instruktioner

    1. Blanda citron, buljong, vatten, honung, socker och ingefära i en liten kastrull. Värm långsamt upp blandningen tills sockret är upplöst. Öka värmen och låt blandningen koka upp. Rör ihop maizena och vatten i en liten skål, vispa ner redningeni kastrullen och vispa tills såsen tjocknar.
    2. Tag kastrullen från plattan och rör ner salladslöken samt saltet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben