Kinesisk fläskfilégryta

Serverar: 4 portioner

Skär gärna ner lite salladskål till.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé á 500 g
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 dl sky och vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 msk soja
  • Instruktioner

    1. Skär filéen i skivor, krydda och bryn dem i en stekpanna. Skölj ur pannan med vatten och ta tillvara på skyn.
    2. Häll 2 dl sky och vatten i stekpannan. Tillsätt fond, tomatpuré och sambal oelek. Koka upp och tillsätt potatismjölet utrört i lite kallt vatten, smaka av med soja. Koka upp såsen under omrörning. Lägg ner köttet i såsen, sjud ca: 5 minuter.
    3. Servera grytan med kokt ris och wokade grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben