Kinesisk frityrsmet
Tid:
45 minuter
En allroundsmet till fritering
Ingredienser
150 g vetemjöl
5 msk majsena
1,5 tsk bakpulver
2,3 dl vatten
0,5 tsk salt
2 msk olja
Instruktioner
Sikta ner mjölet, majsenan och bakpulvret i en bunke. Vispa i vattnet, lite i taget. Det ska bli en slät smet. Låt svälla i minst 30 minuter.
Rör ner saltet och oljan när det är dags att fritera.
Se till att det du ska fritera är torrt innan du vänder dem i smeten.
Fritera till fin färg i 190 gradig olja.
Liknande recept
Kinesisk kyckling
4
Kinesisk böngroddsgryta
2-3
1
Kinesisk jordnötskyckling
4
2
Kinesisk mangokyckling med söt mango chutney och het sambal oelek.
3
Kinesisk topkale med kött
5
2
Kyckling med kinesisk svamp
3-4
Kinesisk Plommonsås
1 h
10-20
Kinesisk spenat
5
4
1
Kinesisk äggröra med tomater
2-4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!