Kinesisk hot and sour

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En älskling från Kina, märk dock: inte söt-sur utan "het-sur"

Ingredienser

  • 10 torkade svampar, ex öron- eller shiitakesvamp
  • 8 torkade Tiger Lily knoppar, "Gyllene nålar"
  • 6 dl kycklingbuljong
  • ½ dl tärnade bambuskott
  • ½ dl magert hackat fläskkött
  • 1 tsk sojasås
  • ½ tsk socker
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk mald vitpeppar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 msk vatten
  • 100- 150 g fast tofu, tärnad
  • 1 ägg, lätt uppvispat
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk tunt skivad vårlök
  • Instruktioner

    1. Blötlägg svampen och liljeknopparna i varmt vatten 20 minuter. Ta bort ev hårda bitar, skiva svampen. Med fingrarna, strimla Tiger Lily stjälkar.
    2. Lägg svamp, liljeknoppar, buljong, bambuskott, och strimlat fläskkött i en kastrull. Koka upp, och låt sjuda i 10 minuter.
    3. Rör i sojasås, socker, Salt, Vitpeppar, och vinäger. Rör ut majsstärkelse med 3 matskedar vatten. Tillsätt lite av den varma soppan till majsstärkelse, och häll sedan allt i kastrullen. Koka upp under omrörning.
    4. Lägg i tofun och koka 1 till 2 minuter. Strax före servering, stäng av värmen. Rör ner ägget i soppan så långa trådar bildas. Häll i sesamolja. Strö lite vårlök över varje portion.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben