Kinesisk ingefärskalkon

Serverar: 4 portioner

Det magra kalkonköttet marineras i vitlök, ingefära och sambal oelek. Kinakålsröran passar perfekt till och ger dessutom värdefulla vitaminer.

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 cm färsk ingefära
  • 4 msk ljus soja
  • 1 tsk mild curry
  • ½ tsk sambal oelek
  • 4 skivor kalkonbröst à 150 g
  • 1 gul lök
  • 1 litet salladskålshuvud (kinakål)
  • 1 syrligt äpple
  • 2 msk solrosolja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlöksklyftan och ingefäran fint. Blanda vitlök och ingefära med soja, curry och sambal oelek. Vänd kalkonköttet i marinaden, täck över med plastfolie och marinera 2 timmar i kylen. Vänd köttet då och då och se till att marinaden är jämnt fördelad.
    2. Skala och hacka löken. Skölj och ansa salladskålen och skär den sedan i strimlor. Skölj äpplet, skär det i fjärdedelar och ta bort kärnhuset. Skär äpplebitarna i tunna klyftor.
    3. Hetta upp 1 msk olja i en teflonstekpanna. Ta upp kalkonen ur marinaden, låt rinna av och stek skivorna 3 minuter på varje sida. Spara marinaden. Ställ kalkonköttet åt sidan.
    4. Fräs löken i resten av oljan tills den mjuknar. Blanda ner salladskålen och fräs under omrörning. Häll på marinaden och ½ dl vatten och lägg på äppleklyftorna. Lägg på locket och låt kålen sjuda 4 minuter på medelvärme.
    5. Smaka av med salt och sambal oelek. Lägg kalkonskivorna ovanpå grönsakerna, lägg på locket och låt köttet bli varmt, 2-3 minuter på svag värme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben