Kinesisk kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

God och matig soppa.

Ingredienser

  • 4-6 kycklingfiléer
  • 2 dl hoisinsås
  • 4 påsar snabbnudlar, á 85 g
  • 1/2 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 dl frysta, gröna ärter
  • 2 dl majskorn
  • ev färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Krydda filéerna med salt och peppar och bryn dem i lite olja ca 3 minuter på varje sida. Lägg över filéerna i en form och pensla med hoisinsås. Ställ i ugnen 7-8 minuter.
    2. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag. Strimla purjolöken och riv morötterna grovt.
    3. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning och lägg i purjolök, morot, ärter och majs i nudelvattnet två minuter innan nudlarna är klara. OBS! häll inte av vattnet.
    4. Häll upp soppan i djupa skålar. Skiva kycklingen tunt och fördela i soppan. Garnera eventuellt med basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben