Kinesisk leverrätt

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Om grytan varit i Kina är mera osäkert, men på 60-talet trodde man det. Det ska i alla fall vara kinesisk soja till. Serveras med kokt ris.

Ingredienser

  • 400 g kalvlever
  • 2 purjolökar
  • 100 g champinjoner
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Margarin
  • 2 dl buljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk äkta soja
  • Instruktioner

    1. Skär levern i strimlor; purjolök och champinjoner i skivor.
    2. Bryn levern med fettet i en stekpappa. Krydda. Lägg över i en gryta. Bryn purjolök och svamp. Lägg över i grytan.
    3. Vispa ur stekpannan med buljongen. Häll över i grytan. Späd med grädde och tillsätt tomatpuré och soja.
    4. Låt grytan småputtra under lock i 10-15 min. Smaka av. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben