Om grytan varit i Kina är mera osäkert, men på 60-talet trodde man det. Det ska i alla fall vara kinesisk soja till.
Serveras med kokt ris.
Ingredienser
400 g kalvlever
2 purjolökar
100 g champinjoner
Salt
Vitpeppar
Margarin
2 dl buljong
1 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
1 msk äkta soja
Instruktioner
- Skär levern i strimlor; purjolök och champinjoner i skivor.
- Bryn levern med fettet i en stekpappa. Krydda. Lägg över i en gryta. Bryn purjolök och svamp. Lägg över i grytan.
- Vispa ur stekpannan med buljongen. Häll över i grytan.
Späd med grädde och tillsätt tomatpuré och soja.
- Låt grytan småputtra under lock i 10-15 min.
Smaka av. Servera med kokt ris.
Liknande recept
Kommentarer (0)