Kinesisk Lövbiffsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En ganska så enkel men smakrik maträtt med lite kinesisk touch

Ingredienser

  • 1½ l vatten (eventuellt mer)
  • 300 g basmatiri eller fullkornsris
  • 400 g lövbiff
  • 3 st köttbuljongtärningar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st stor burk skivade champinjoner
  • 1 st burk bambuskott
  • 1 st röd paprika
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Grovhacka paprikan och stek sedan tillsammans med champinjonerna, bambuskotten och vitlöken.
    2. Samtidigt som du steker grönsakerna strimlar du lövbiffen och kokar upp vattnet tillsammans med buljongtärningarna.
    3. När grönsakerna är mjuka lägger du i den strimlade lövbiffen och steker dem tills de fått färg.
    4. Tillsätt riset i stekpannan och stek i 2-3min tillsammans med de övriga ingredienserna. Rör om då och då.
    5. Tillsätt den buljongen och koka till dess att riset är färdigkokt. Peppra med nymalen svartpeppar innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben