Kinesisk nudelsoppa

Serverar: 6 portioner

Den här mustiga nudelsoppan är en riktig vitaminkick med massor av krispig kål och morötter. En snabblagad, mättande och aromatisk soppa.

Ingredienser

  • 1 msk solrosolja eller annan neutral matlagningsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 vitkålshuvud, ansat, skuret i munsbitar
  • 2 morötter, skalade, skivade
  • 1 l vatten
  • 1 l kycklingbuljong
  • 3 msk soja
  • 1 msk risvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 4 salladslökar, skivade
  • 225 g torkade risnudlar
  • ½ dl färsk koriander, finhackad
  • Instruktioner

    1. Hetta upp solrosoljan och sesamoljan i en stor tjockbottnad gryta på medelvärme.Lägg i kål och morötter och fräs på medelvärme under omrörning fem-sju minuter tills kålen börjar mjukna.
    2. Tillsätt vatten, buljong, soja, vinäger, sambal oelek och salladslök och hetta upp. Låt sjuda fem-sju minuter och rör om då och då. Ta av grytan från värmen.
    3. Vänd ner nudlarna och låt dem dra fem-sex minuter tills de är helt mjuka. Blanda i koriander strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben