Kinesisk nudelsoppa

Serverar: 4 portioner

Det går snabbt och lätt att förbereda denna läckra soppa som är ett annorlunda alternativ till våra traditionella.

Ingredienser

  • 300 g kycklingbröst
  • Peppar
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk torr sherry
  • 2 vårlökar eller ½ purjolök, den vita delen
  • 50 g champinjoner
  • 50 g glasnudlar
  • 3/4 l hönsbuljong
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka av kycklingbrösten och skär dem i strimlor. Lägg köttet i en skål eller djup tallrik, peppra och häll över soja och sherry. Täck över och låt dra i 15 minuter.
    2. Ansa vårlök eller purjolök och skär i tunna skivor. Putsa champinjonerna med en fuktig handduk och skär i tunna skivor.
    3. Sänk ner glasnudlarna i en kastrull med kokande vatten i 5 minuter. Låt nudlarna rinna av och skär dem i mindre bitar.
    4. Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt kyckling och champinjoner, täck över med lock. Låt sjuda på svag värme i 15 minuter.
    5. Tillsätt lök och nudlar och låt soppan sjuda ytterligare 5 minuter. Häll upp soppan i tallrikar, gärna förvärmda, och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben