Kinesisk räkgryta

Serverar: 4 portioner

En gryta som jag nästan helt komponerat själv. Mycket god och smakrik.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 gul chilifrukt
  • 2 - 3 tsk kinesiska 5 kryddor, (kryddblandning med stjärnanis, kryddnejlika, ingefära, kanel och svartpeppar. Finns att köpa i kryddbutiker)
  • 1 kg räkor med skal
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk soya
  • Salt efter smak
  • Instruktioner

    Skala och hacka lök och vitlök (eller pressa vitlök, får mer vitlökssmak). Fräs i stekpanna. Hacka chilifrukterna och fräs med löken. Strö över kryddblandningen och fräs lite till. Tillsätt creme fraiche, grädde och soya. Smaka av med salt. Sjud en stund. Tillsätt skalade räkor och låt allt bli riktigt varmt. Servera med ris eller matvete och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben