Kinesisk svampwok

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mycket gott och enkelt.

Ingredienser

  • 300 g mört fläskkött i papperstunna strimlor
  • 1 msk soja
  • 1 msk sherry
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 röd paprika, fint strimlad
  • 5 dl färska champinjoner, skivade
  • 3 stora salladslökar, fint strimlade
  • 6 torkade shiitakesvampar, blötlagda och skivade
  • 15 g torkad skogsöronsvamp, blötlagd och skivad
  • 0,5 dl bambuskott, fint strimlade
  • 2 msk ostronsås
  • Vitpeppar (efter egen smak)
  • 1,5 dl vatten från den blötlagda svampen
  • 1,5 msk majsena
  • Instruktioner

    1. Lägg fläskköttet i en skål och häll över soja och sherry.Använd pinnar eller gaffel för att blanda köttet väl med marinaden och ställ åt sidan.
    2. Hetta upp oljan i en stor wok eller stekpanna. Tillsätt köttet när oljan börjar ryka och bryn under omrörning tills det ändra färg, ca. 2 minuter.
    3. Lägg i paprika, champinjoner och salladslök och bryn i 2 minuter under omrörning. Blanda väl.
    4. Tillsätt shiitakesvamp, skogsöronsvamp och bambuskott. Krydda med ostronsås och vitpeppar. Bryn på hög värme i ca. 1 minut.
    5. Blanda vatten från svampen med majsenan i en liten skål och häll blandningen i woken.
    6. Koka upp på hög värme och rör om sakta och regelbundet tills såsen tjocknar och täcker ingredienserna.
    7. Servera med vitt långkornigt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben