Kirskålpaj med chevreost

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Medan vi väntar på att kirskålen ska titta upp byter vi ut den mot färsk spenat.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk kallt vatten
  • 1-2 krm salt
  • Fyllning
  • 1 ½ l späd kirskål( eller färska spenatblad )
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 200 g chevreost
  • Instruktioner

    1. Blanda snabbt ihop degen och låt den vila kallt i 30 minuter.
    2. Värm ugnen till 175°C.
    3. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel i botten. Grädda pajskalet i 5-10 minuter.
    4. Skölj kirskålen, skär bort stjälkarna ifall du fick med dem och förväll i kokande vatten 1 minut, (spenat behöver inte förvällas). Fräs den sedan i lite smör med salt och peppar.
    5. Blanda ägg och mjölk och rör ner den avrunna kirskålen. Smaka av med salt och peppar. Häll äggblandningen i det förgräddade pajskalet och smula över chevren.
    6. Grädda pajen cirka 30 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    6-10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben