Kladdig äppel- och chokladkaka

Kombinationen choklad och äpple är en riktig vinnare.

Ingredienser

  • 200 g osaltat smör
  • 2½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1¼ dl kakao
  • 5 dl vatten
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 gröna äpplen, skalade och delade i fjärdedelar
  • 3 3/4 dl extra fint mjöl
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 15 g osaltat smör
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 150 grader och smöra en fyrkantig form med ca 20 cm långa kanter.
    2. Lägg de första åtta ingredienserna i en matberedare med knivar och kör till en slät blandning där alla ingredienser är väl fördelade. Skeda över smeten i den förberedda formen och grädda i en timme. Ta ut formen ugnen och låt svalna i 5 minuter. Lägg upp kakan på ett ugnsgaller och låt svalna helt.
    3. Smält samman de sista fyra ingredienserna i en skål över vattenbad under konstant omrörning, tillsätt lite extra mjölk om blandningen blir för hård. Bred glasyren över kakan, när den stelnat är den klar att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben