Klimp till buljong/soppa

Serverar: 4 portioner

Traditionell klimp från mormors kokbok "Husmoderns nya kokbok" anno 1947.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 4 - 5 msk vetemjöl
  • 2 - 2½ kkp god mjölk
  • salt
  • socker
  • 10 rivna sötmandlar
  • 2 äggulor eller 1 ägg
  • hackad persilja
  • Instruktioner

    * Smör och mjöl fräsas tillsammans * Mjölken spädes till en slät och jämn, tjock stuvning. * Denna får koka 10 minuter. * Smaka av med salt, socker, skållad mandel. * Sist tillsättes äggulorna eller ägget och låt sjuda upp. * Klimpen hälles upp på fat, kallna och beströs med persilja.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben