Klyftpotatis med olivolja och timjan

Till klyftpotatis passar alla sorters fast potatis. Vill du ha extra stora klyftor kan pröva att använda bakpotatis. Klyftpotatis passar som tillbehör till både kött, fågel och fisk eller som dipptilltugg.

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar eller 1 kg potatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Till dekoration
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Skrubba potatisen noga och skär den i klyftor. Spola av klyftorna med kallt vatten och torka dem i en ren kökshandduk. Häll oljan i en ugnssäker form eller långpanna.
    3. Lägg i klyftorna och vänd dem i oljan. Ställ dem sedan upp, som båtar, och strö över salt, peppar och timjan. Baka potatisklyftorna i ca 45 minuter. Potatisen ska vara mjuk och ha fått fin färg. Strö över färsk timjan innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EKC6150 22 november 2009

    Att det kunde vara så gott med hemgjord klyftpotatis.Tack för receptet.Mvh Jocke.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben