Klyftpotatis med olivolja och timjan
Till klyftpotatis passar alla sorters fast potatis. Vill du ha extra stora klyftor kan pröva att använda bakpotatis. Klyftpotatis passar som tillbehör till både kött, fågel och fisk eller som dipptilltugg.
Ingredienser
4 bakpotatisar eller 1 kg potatis
1 dl olivolja
1 tsk torkad timjan
Salt
Malen vitpeppar
Till dekoration
Färsk timjan
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Skrubba potatisen noga och skär den i klyftor. Spola av klyftorna med kallt vatten och torka dem i en ren kökshandduk.
Häll oljan i en ugnssäker form eller långpanna.
- Lägg i klyftorna och vänd dem i oljan. Ställ dem sedan upp, som båtar, och strö över salt, peppar och timjan.
Baka potatisklyftorna i ca 45 minuter. Potatisen ska vara mjuk och ha fått fin färg.
Strö över färsk timjan innan servering.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Att det kunde vara så gott med hemgjord klyftpotatis.Tack för receptet.Mvh Jocke.