Knäckbakade äpplen med vaniljglass

Serverar: 4 portioner

Kola och äpple smakar fantastiskt ihop. Här får de dessutom sällskap av krispiga nötter!

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 100 g nötter t ex mandel, pistage, macadamia och valnötter
  • 85 g normalsaltat smör
  • 0.75 dl socker
  • 0.33 dl honung
  • 0.33 dl grädde
  • Servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala, kärna ur och halvera äpplena. Lägg dem i en smord ugnsform.
    3. Mät upp alla toscaingredienser utom nötterna i en kastrull. Blanda väl och låt massan koka ihop, det tar ca 10 minuter.
    4. Lägg lite massa i ett glas med kallt vatten och prova så att det går att forma till en kula.
    5. Hacka nötterna grovt och blanda ner dem i smeten. Häll därefter smeten över äpplena och baka i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills äpplena känns mjuka inuti.
    6. Ta ut och servera med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben