Knaprig Aprikoslimpa

Serverar: 1 portioner

Supergod limpa..

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 6 dl dinkelmjöl
  • ½ dl psylliumfrön
  • ½ dl solroskärnor
  • 1 dl torkade, hackade aprikoser
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl naturell lättyoghurt
  • 1 rivet rött äpple
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna. Rör ned yoghurt, rivet äpple och oljan. Blanda till en kletig massa Smörj en form med olja och lägg ned degen Grädda brödet längst ned i ugnen i 175 grader i ca 1½ timme. Ta ut brödet och låt det svalna på galler.
    2. Dinkelmjöl innehåller mer protein och mineraler än vanligt vetemjöl och är dessutom mer lättsmält. Brödet blir saftigt och luftigt med en mustigare smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben