Knaprig flarntårta

Serverar: 8-10 portioner

Knaprigt möter god kyla och färska gubbar i denna enkla och snabbakade tårta! Glutenfritt.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk mjölk
  • 50 g mörk choklad, grovt hackad
  • Fyllning
  • 1 liter jordgubbsripplad gräddglass
  • Garnering
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna, ca 25x35 cm, med bakplåtspapper.
    2. Mät upp alla ingredienserna till bottnarna, utom chokladen, i en kastrull. Sjud upp under omrörning och dra kastrullen från värmen. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
    3. Dela den nygräddade bottnen i två halvor och strö över den hackade chokladen, så att den smälter av värmen. Låt kallna.
    4. Lägg ihop bottnarna med glass emellan och garnera med färska jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben