Knaprig mandelkyckling

Serverar: 4 portioner

Kyckling som penslas med youghurt blir extra mör. Här är köttet dessutom panerat i mandel och bakat i ugnen. Servera med ris och en sallad.

Ingredienser

  • 1,2 kg kyckling utan skinn, bröst och lårfilé
  • 1½ dl naturell lättyoughurt
  • Svartpeppar
  • Vattenkrasse till garnering
  • Smör eller margarin till plåten
  • Panering
  • 50 g mandelspån eller hackad mandel
  • 1 dl riven cheddarost
  • ½ dl ströbröd
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 msk hackad färsk eller 1 tsk torkad mejram eller oregano
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingbrösten på mitten. Häll youghurten i en skål och peppra kraftigt. Lägg ner kycklingen och se till så att den täcks av youghurt. Täck över och kyl 1-4 timmar. Vänd kycklingköttet då och då.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla ingredienserna till paneringen i en djup tallrik. Blanda väl.
    3. Ta upp kycklingen ur youghurten. Skaka av överflödig youghurt. Panera kycklingen runt om och tryck till paneringen med fingrarna. Smörj en plåt med matfett. Lägg kycklingen på plåten och strö över resten av paneringen.
    4. Sätt in plåten i ugnen i 30 minuter eller tills kycklingen är färdig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben