Knaprig pita- och örtsallad

Serverar: 4 portioner

Den här krispiga salladen är perfekt som lätt lunch och även utmärkt serverad med olika sorters grillat kött. 202 kcal/portion

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 2 pitabröd
  • 2 tsk spiskummin
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 huvud romansallad
  • 3 tärnade tomater
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 dl grovt hackad slätbladig persilja
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Pensla 1 msk olivolja på bröden, strö över spiskummin och krydda med salt och peppar efter smak. Lägg bröden på plåten, ställ in i ugnen 8-10 minuter tills de är knapriga. Ta ut bröden ur ugnen och låt svalna.
    2. Skär salladen i 2 cm breda strimlor och lägg dem i en skål, blanda ner tomaterna.
    3. Blanda resten av oljan med citronsaften och häll dressingen över salladen. Blanda ner örterna.
    4. Bryt brödet i lagom stora munsbitar och blanda ner det i salladen strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben