Försvinnande, överjordiskt goda.
Ingredienser
200 g hasselnötter
100 g socker
1 msk smör
100 g blockchoklad
Lite matolja
Instruktioner
- Rosta nötterna ett par minuter i het ugn. Det går nu lätt att gnugga bort skalen. Använd gärna en grov handduk så fasstnar skalen där.
- Smält sockret i en stekpanna tills du ar "karamell", flytande ljusbrunt socker. Akta så det inte bränner.
Rör ner smöret. Ju mer smör desto mjukare socker. Det blir lätt stenhårt annars.
- Blanda nötterna i sockret och häll genast upp på lätt oljad plåt. Bryt isär nötterna och du har nu "sockerkanderade" nötter.
- Smält blockchokladen och doppa antingen nötter i chokladen med hålslev eller rör ner nöttern i chokladen.
- Häll sedan upp på smörpappersklädd plåt och fös isär nötterna så att de fortfarande ligger en och en. Servera när chokladen stelnat.
Liknande recept
Kommentarer (0)