Knapriga chokladsirapskakor

Serverar: 40 portioner

Knapriga på ytan och lite sega och knäckiga när man biter i dem och med en härlig chokladsmak!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl ljus sirap
  • 1 äggula
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, socker, sirap och äggula, gärna med en elvisp. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakaopulver och bakpulver i en separat skål.
    2. Tillsätt mjölblandningen i smeten och arbeta ihop till en deg.
    3. Låt degen vila i kylskåpetca 30 min. Sätt ugnen på 175º.
    4. Dela degen i fyra lika stora bitar. Forma sedan degbitarna till rullar, lika långa som plåten.
    5. Lägg deglängderna på bakpappersklädda plåtar och platta till dem med handen.
    6. Grädda längderna mitt i ugnen 15 min. Skär dem i 40 bitar på snedden medan de fortfarande är varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben