Knapriga grahamskex

Serverar: 36 portioner

Grahamskex är goda som de är men också ljuvliga som smul på muffins och pajer.

Ingredienser

  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl brunt farinsocker
  • 3 msk honung
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop smör, farinsocker och honung i en bunke. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bikarbonat och salt i en annan bunke. Blanda snabbt ner det i smörblandningen, bara precis så att degen håller ihop. Vira in degen i plastfolie och lägg den i kylen i 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Mjöla bakbordet lätt. Ta en del av den lite smuliga degen i taget och platta till den. Täck den med plastfolie och kavla ut den till en 3 mm tjock platta. Stansa ut kakorna med ett kakmått, ca 7 cm i diameter, och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Fortsätt så tills all deg är använd.
    4. Nagga kexen med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen i ca 13 minuter, eller tills de är gyllenbruna. De är lite svampiga när de kommer ur ur ugnen men stelnar när de svalnat en stund på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben