Grahamskex är goda som de är men också ljuvliga som smul på muffins och pajer.
Ingredienser
250 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl brunt farinsocker
3 msk honung
3 ½ dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
Instruktioner
Vispa ihop smör, farinsocker och honung i en bunke. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bikarbonat och salt i en annan bunke. Blanda snabbt ner det i smörblandningen, bara precis så att degen håller ihop. Vira in degen i plastfolie och lägg den i kylen i 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader.
Mjöla bakbordet lätt. Ta en del av den lite smuliga degen i taget och platta till den. Täck den med plastfolie och kavla ut den till en 3 mm tjock platta. Stansa ut kakorna med ett kakmått, ca 7 cm i diameter, och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Fortsätt så tills all deg är använd.
Nagga kexen med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen i ca 13 minuter, eller tills de är gyllenbruna. De är lite svampiga när de kommer ur ur ugnen men stelnar när de svalnat en stund på galler.