Knapriga ingefärskakor

Serverar: 20-25 portioner

Enkla att baka och perfekta att lägga i kakburken och plocka fram när man får oväntat besök.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2½ dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2½ dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 tsk malen ingefära
  • ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör smör och socker mjukt. Tillsätt ägg och vaniljsocker och rör till en slät smet. Blanda havregryn, vetemjöl, ingefära och bakpulver och blanda ner i smörblandningen.
    3. Forma degen till en avlång rulle och dela den i 25 bitar. Rulla varje bit, platta till och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna torka och förvara dem sedan torrt i en burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben