Knapriga kanelrutor

Serverar: 30 portioner

Kanel är torkad bark från kanelträdet. Barken mals och används sedan som smaksättare i olika maträtter och bakverk, som t ex dessa knapriga kanelrutor.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Garnering
  • 1 msk kanel
  • 1 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett, strösocker och vaniljsocker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ägget.
    2. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
    3. Bred ut smeten tunt i en bakpappersklädd form, ca 20x30 cm. Det är viktigt att kaksmeten breds ut så jämnt som möjligt i formen. Blir det tjockt i mitten och tunnare mot kanterna är risken stor att kanterna blir brända.
    4. Blanda kanel och socker till garneringen. Strö kanelblandningen över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter.
    5. Skär upp kakan medan den fortfarande är varm i 30 rutor. Låt dem kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben