Kanel är torkad bark från kanelträdet. Barken mals och används sedan som smaksättare i olika maträtter och bakverk, som t ex dessa knapriga kanelrutor.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Garnering
1 msk kanel
1 msk strösocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett, strösocker och vaniljsocker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ägget.
- Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
- Bred ut smeten tunt i en bakpappersklädd form, ca 20x30 cm. Det är viktigt att kaksmeten breds ut så jämnt som möjligt i formen. Blir det tjockt i mitten och tunnare mot kanterna är risken stor att kanterna blir brända.
- Blanda kanel och socker till garneringen. Strö kanelblandningen över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Skär upp kakan medan den fortfarande är varm i 30 rutor. Låt dem kallna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)