Det blir många kakor av denna sats, men de håller sig ca 2 veckor i burk med lock. Om de inte går åt tidigare; de har en viss nonstopkaraktär.
Ingredienser
1 msk hel kardemumma
200 g smör
1½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
5 dl vetemjöl, 300 g
1 tsk bikarbonat
Instruktioner
- Stöt kardemumman grovt i mortel. Rör smör, socker och sirap poröst, gärna i matberedare. Tillsätt kardemumma och mjöl, blandat med bikarbonat.
- Dela degen i två bitar och forma till två rullar, ca 4 cm i diameter. Linda in dem i plastfolie och lägg i kylskåpet minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullarna i tunna skivor som läggs på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter, lossa från plåten och låt kallna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)