Knapriga kardemummakakor

Serverar: 100 portioner

Det blir många kakor av denna sats, men de håller sig ca 2 veckor i burk med lock. Om de inte går åt tidigare; de har en viss nonstopkaraktär.

Ingredienser

  • 1 msk hel kardemumma
  • 200 g smör
  • 1½ dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 5 dl vetemjöl, 300 g
  • 1 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Stöt kardemumman grovt i mortel. Rör smör, socker och sirap poröst, gärna i matberedare. Tillsätt kardemumma och mjöl, blandat med bikarbonat.
    2. Dela degen i två bitar och forma till två rullar, ca 4 cm i diameter. Linda in dem i plastfolie och lägg i kylskåpet minst 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullarna i tunna skivor som läggs på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter, lossa från plåten och låt kallna på galler.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben