Knapriga kycklingfiléer

Serverar: 4 portioner

Snåla på fettet men lyft fram smaken - denna parmesanpanerade kyckling med örtkryddad tomatsås blir en given succé. 204 kcal/portion.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja till plåten
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk riven parmesanost
  • 3/4 tsk rosmarin
  • ½ tsk paprikapulver
  • 3 äggvitor
  • Såsen
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk basilika, torkad
  • ½ dl persilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med aluminiumfolie och smörj med oljan.
    2. Blanda ströbröd, parmesan, rosmarin och paprikapulver väl på en tallrik eller ett smörpapper.
    3. Vispa ihop 3 äggvitor i en skål eller djup tallrik. Dela kycklingfiléerna på mitten och doppa halvorna i äggvitan. Låt överskottet av äggvita rinna av och panera dem sedan i ströbrödsblandningen.
    4. Lägg de panerade kycklingbitarna på plåten, sätt in dem i ugnen och låt dem stekas i 20 minuter. Vänd kycklingen och stek ytterligare 10 minuter tills bitarna är gyllene och ytan knaprig.
    5. Koka upp passerade tomater till såsen. Blanda i vitlök och basilika. Låt sjuda 5 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner persiljan. Häll lite sås på tallrikar och lägg på kycklingen. Droppa resterande sås över. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben