Knapriga laxbiffar

Serverar: 4 portioner

Laxbitar, luftigt potatismos och krispig panering ger fantastiska laxbiffar som smälter i munnen.

Ingredienser

  • 450 g potatis
  • 1 dl lättmjölk
  • 225 g laxfilé
  • 1 msk hackad slätbladig persilja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ihopvispat ägg
  • 2 dl ströbröd
  • Citronklyftor till servering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisarna och dela dem i jämnstora bitar. Lägg potatisen i en kastrull med kokande vatten, lägg på lockat och koka upp. Låt koka ca 20 minuter tills potatisen är genomkokt.
    2. Häll mjölken i en kastrull och koka upp på medelvärme. Lägg i laxen och koka 6-8 minuter beroende på tjocklek. Använd en hålslev och lägg upp fisken på en tallrik. Ta bort ev skinn och ben och dela fisken i sina naturliga skivor. Spara mjölken.
    3. Låt potatisen rinna av och lägg tillbaka den i kastrullen. Mosa potatisen med ca ½ dl av mjölken till ett löst potatismos. Blanda ner laxbitarna och persilja i moset. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna lätt och forma åtta jämnstora biffar.
    4. Vänd biffarna i vetemjölet, vänd dem i ägget och panera i ströbrödet. Lägg på en oljad plåt och ställ in i ugnen. Ugnsstek 15-20 minuter, vänd dem efter halva tiden, tills de är gyllene och knapriga. Servera med citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben