Knapriga rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Härligt, knapriga tillbehör till kött/kyckling.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 6 potatisar
  • 1 bit rotselleri
  • Marinad
  • 2 msk olivolja
  • Saften av ½ pressad citron
  • 1 msk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • ½ krm peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och dela rotfrukterna i ganska tunna stavar. Skala och hacka vitlöken. Blanda ihop marinaden i en bunke och blanda runt rotfrukterna i marinaden.
    2. Lägg ut rotfrukterna på bakplåtspappersklädd plåt. Stek i ugn 225 grader 20-25 minuter tills rotfrukterna är klara och har fin färg.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben