Knapriga timjanskex

Serverar: 30 portioner

Dessa fantastiskt goda kex passar väldigt bra till ostbrickan. De doftar och smakar av färsk timjan och är perfekta till en krämig färskost, gärna hemmagjord.

Ingredienser

  • 3½ dl grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk råsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk färsk timjan
  • 75 g kallt smör
  • 5 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, havregryn, socker, bakpulver och salt väl.
    2. Hacka de färska timjanbladen fint och blanda även ner dem. Skär smöret i kuber och arbeta in mjölblandningen till en smulig massa.
    3. Tillsätt oljan och arbeta ihop allt till en smidig deg. Kavla ut degen tunt, ca 4 mm, mellan två ark lätt mjölad plastfolie.
    4. Sporra, skär eller ta ut kexen med ett mått och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
    5. Grädda ca 10 minuter eller tills kexen fått en gyllene färg. Låt kexen svalna på plåten så att de blir krispiga.
    6. Servera gärna med gorgonzola och päron eller hemmagjord örtost.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 28 december 2011

    Vete tusan vad jag gjorde för fel men detta blev bara smulor!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben