Kobana-maki (omelettrulle)

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 minuter

Detta är ett slags sushi med kobana-omelett i. Se separat recept för tillagning av dessa.

Ingredienser

  • 2 st Kobana
  • 2 ark nori (tång)
  • 2 dl sushiris
  • 100 g japansk inlagd ingefära
  • gurka
  • 2 krm wasabi
  • 1 inlagd pepparrot
  • Instruktioner

    1. Tillaga omeletterna och låt dem svalna. Lägg ett noriark på en bambumatta (finns speciella för sushitillverkning). Placera en av omeletterna ovanpå tången (se till att lämna en bit tång bar på bortre kanten).
    2. Dela upp sushiriset i 2 högar och bred ut den ena över omeletten. Tryck försiktigt med händerna på riset för att platta till det något. Skala och skär till en bit gurka, ca 7 cm lång och 1 cm bred (undvik kärnorna!) Skiva gurkan på längden i tunna långa strimlor.
    3. Skiva också pepparroten i tunna långa skivor. Lägg hälften av gurkan och pepparroten som ett sista lager över riset. "Dutta" ut 1 krm wasabi över grönsakerna.
    4. Fatta och lyft bambumattan med båda händerna, fukta den bortre kanten av noriarket och rulla så du får en lång cylinder. Platta till den fuktade kanten för att den ska klistra i resten av rullen. Avlägsna mattan och skär cylindern i c:a 5 cm långa, snedskurna bitar. Upprepa proceduren med den andra rullen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben