Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Enkel och billig rätt som sköter sig själv i ugnen medans potatisen kokar. Rätt som även barnen gillar.

Ingredienser

  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl vatten
  • 900 g fast potatis
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk soja
  • 4 tomater
  • 100 g riven gratängost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200ºC. Blanda ströbröd och vatten, låt det svälla ca 10 minuter. Koka potatisen. Rör färsen med salt. Blanda ner ströbrödsblandningen och peppar. Lägg färsen i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter. Skala, skiva och stek löken i matfettet. Blanda buljong och soja. Skiva tomaterna. Lägg löken runt om köttfärsen och häll buljongblandningen runt om. Lägg på tomater och ost. Stek ytterligare 15-20 minuter.
    2. Servera köttfärsbiffen med potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben