Körözött - Keso med ungersk smak

Serverar: 8 portioner

En jättegod ungersk "röra" att ha på bröd! Har varit en stor favorit sen jag var liten, då min mamma fick receptet av en ungersk väninna. Allra godast tycker jag att det är att ha på nybakad bagel.

Ingredienser

  • 2 hg keso
  • 1 klick smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 liten finhackad hackad lök
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa mald kummin (efter tycke och smak)
  • 1 liten sked Dijonsenap
  • Några msk gräddfil
  • Instruktioner

    Blanda ihop keso, smör och gräddfil med elvisp. Tillsätt den hackade löken och smaka av med salt, mald kummin, paprikapulvret och Dijonsenap. Häll röran i en bytta täckt med plastfolie och låt den stå till sig någon timme i kylskåpet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mimgun 29 mars 2012

    Det här är så gott så gott!!! Gamla barndomsminnen kommer fram! Men det ska vara mer kummin i tycker jag. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben