Körsbärs- och citronkaka
Serverar:
12 portioner
Lyxig och saftig kaka med körsbär som är så gott!
Ingredienser
125 g rumsvarmt smör + extra till formen
2 msk kokosflingor
2 dl florsocker + extra till garnering
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 citron, skalet +
1 msk citronjuice
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 200 g körsbär i rom alt portvin
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Rör smör, hälften av florsockret och vaniljsocker smidigt.
Separera äggulor och -vitor. Vispa äggulor och resterade florsocker pösigt. Rör ner i smörblandningen.
Skölj citronen väl. Riv skalet fint och pressa juicen.
Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ner det i smeten tillsammans med citron-skal och -juice.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner i smeten och blanda väl.
Bre ut smeten i formen. Dutta över körs-bären (de sjunker ner i ugnen). Grädda i ugnen ca 35 min till fin färg.
Låt kakan svalna. Ta den ur formen och sikta över florsocker. Servera med lättvispad grädde eller glass.
Liknande recept
Citronkakor
4.8
10
7
Citronkaka med syrlig lag och strössel
4.3
2
Citronkaka med äpplen.
Citronkaka
Citronkaka med maräng
2
20
2
Citronkaka med lemon curd
10
Gunillas citronkaka med cream cheese och lemon curd
4.4
35 min
10
3
Syrlig citronkaka med kanel
5
4
Citronkaka med vallmo
4
1 h
10-15
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!