Körsbärskaka i lergryta

Har du inte provat att baka i lergryta, så tycker jag du skall prova .Det är enkelt och blir gott. Tänk bara på att du bör ha en särskild lergryta för bakning och desserter annars kan det lätt ta upp smak från det man gjort innan. Detta är en blandning av kaka och pudding.

Ingredienser

  • 1 l körsbär
  • 500 g keso
  • 2 ½ l mjölk
  • 2 dl socker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 4 msk potatismjöl
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    1. Kärna ur körsbären. Rör socker, vaniljsocker och äggulor och tillsätt potatismjöl, mjölk och keso. Rör ner körsbären. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll ner smeten i den genomfuktade grytan och lägg på locket.
    2. Ställ in i kall ugn och sätt ugnen på 225 grader. Låt stå inne ca 1 timme 15 minuter. Servera med kall grädde eller saftsås gjord på körsbärssaft..

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bsg1 11 juli 2011

    Körsbärskaka i lergryta. Ska det verkligen vara 2,5 LITER mjölk? Låter mycket.

    pihal 13 juli 2011

    Det låter kanske mycket med 2,5 l mjölk men det stämmer. Hälsningar pia

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben