Körsbärsparfait med mörk choklad

En ljuvlig dessert med rik och krämig smak. Vid första skeden infinner sig en känsla av flärd och lyx - otroligt då, att den är så enkel att göra.

Ingredienser

  • 4 dl créme fraiche
  • 3 äggulor
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl körsbärssylt
  • 100 gram riven mörk choklad (70%)
  • Instruktioner

    1. Vispa gulorna vita och pösiga med sockret. Vispa grädden ganska fast.
    2. Blanda créme fraiche med sylt och choklad. Vänd ner i äggsmeten. Vänd slutligen ner grädden.
    3. Häll parfaiten i en form och frys minst tre timmar. Ta fram desserten 20 minuter innan servering för att få fram den rätta krämigheten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben