Körsbärssoppa med kardemummagrädde

Serverar: 6 portioner

Söt bärsoppa med smak av vanilj och kanel, som serveras med en klick kardemummagrädde.

Ingredienser

  • ½-1 liter körsbär
  • ½ liter vatten
  • 2 dl rött vin
  • 2 kanelstänger
  • 2 dl rörsocker strö
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk mald kardemumma
  • 2 tsk rörsocker flor eller florsocker
  • Servering
  • Ev en skorpa eller en liten kaka
  • Instruktioner

    1. Skölj och kärna ur körsbären. Blanda vin, vatten, rörsocker, kanel och körsbär i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Blanda ut potatismjölet i lite vatten och red av soppan. Tillsätt vaniljsockret och låt svalna.
    2. Sila bort bären (spara dem och servera till glass) Vispa grädden fast tillsammans med flor och kardemumma. Servera soppan med kardemummagrädden och eventuellt en kaka eller skorpa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben