Köttfärs med oliver

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 300-400 g nötfärs
  • ev 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl chilisås
  • 2 tsk osötad senap
  • 1 tsk vinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 10-12 skivade oliver
  • Instruktioner

    Hacka löken och fräs den mjuk i oljan. Lägg sedan i färsen och fräs tills den smular sig. Sätt till övriga ingredienser med undantag för oliverna och sjud sakta under lock i cirka 10 minuter. Blanda ner oliverna och smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bodilla 15 juli 2008

    Jättegod köttfärssås med lite extra sting i. Enkel rätt för eventuella "nybörjare" i köket, som trots sin ovana får till en måltid som om de aldrig gjort annat.........

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben