Köttfärsbiffar i ugn

Serverar: 4 portioner

Allt gott i en långpanna! Enkelt och perfekt när tiden är knapp.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 800 g potatis av fast sort
  • 1 ägg
  • 125 g mozzarellaost
  • 1 burk färdig tomatsås, gärna med oliver, 400 g
  • 1 kruka basilika
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på 1 msk olivolja och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen i ca 5 minuter. Blanda färsen med ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till 8 biffar. Lägg biffarna på potatisen och tillaga ytterligare ca 10 minuter.
    3. Skär mozzarellaosten i 8 skivor. Höj ugnsvärmen till 275 grader. Ta plåten ur ugnen och klicka tomatsåsen på biffarna. Lägg på ostskivorna. Tillaga högt upp i ugnen ca 5 minuter, tills osten smält och fått fin färg. Repa över bladen från basilikan
    4. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben