Köttfärsbiffar med krydda

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Köttfärsbiffar med variation

Ingredienser

  • 500 g nötfärs (el. 300 g älgfärs + 200 g fläskfärs)
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • SMAKSÄTTNING
  • ½-1 tsk krossad rosépeppar
  • 1 tsk oregano (el. ½-1 tsk krossad torkad grönpeppar)
  • 1 tsk timjan (el. 1-2 tsk krossad kryddpeppar)
  • Instruktioner

    Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och peppar i en bunke. Låt svälla ca 10 min. Rör ner köttfärsen. Forma till biffar. Strö någon av kryddorna över biffarna och tryck fast dem. Stek i smör på svag värme så att kryddorna inte bränns, i 3-4 min på varje sida. Servera gärna en god sås och kokt potatis och kokta rotfrukter till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben