Köttfärsbiffar med pepprig sås

Serverar: 4 portioner

Jättesmarriga!

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk chilisås
  • ½ tsk salt
  • Smör
  • 2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
  • 1 tsk grovmalen peppar, t ex - vit- svart- grön- och Rosépeppar
  • 1 tsk soja
  • ½ tsk timjan
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärs, vitlök, chilisås och salt till en jämn färs. Forma färsen till 8 biffar.
    2. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp biffarna. Rör ner crème fraiche, peppar, soja, timjan och vatten i stekpannan. Koka upp såsen och lägg ner biffarna. Låt koka någon min. Gott till pasta.
    3. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kollnoll 13 mars 2008

    Sååå lätta att göra och så underbart gott! (Jag älskar sås, så nästa gång ska jag ha i 4dl créme fraiche). Annars var allt kanon!

    Heisjo 11 april 2008

    Biffarna var supergoda, såsen lite för syrlig för min smak. Hade tyckt det var godare med en sås baserad på någon form av grädde istället. Kanske provar jag att ersätta creme fraichen nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben