Köttfärsbiffar med sås och potatis

Serverar: 5 portioner

Tid: 45 minuter

MUMS!

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs
  • 1 hel färsk vitlök
  • 2-3 buljongtärningar
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 dl potatismjöl
  • Paprikakrydda
  • Gul lök
  • Olivolja
  • Soya
  • Potatis
  • Ärtor
  • Broccoli
  • Matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Koka vatten till potatisen beräkna cirka 2-3 potatisar per person. Använd en stor bunke och lägg i köttfärsen häll lite olja och strö över potatismjölen knåda och känn efter om det behövs mer potatismjöl. Lägg en buljongtärning i en kopp eller glas med cirka en halv dl vatten ta ut den rör om och se så att den har lösts upp. Häll i den i bunken med köttfärs och blanda. Strö lite salt och peppar och paprika krydda efter smak (det går också att smaksätta på andra sätt t.ex. chili eller ingefära). Pressa ner halva vitlöken i bunken och blanda så att vitlöken fördelar sig. Gör runda stora köttbullar och platta till dem så att det blir små biffar
    2. Hacka resten av vitlöken, en halv gul lök, en buljongtärning och lägg i en kastrull med lite olivolja. fräs i några sekunder häll i matlagningsgrädden (om man inte vill snåla på det goda är det mycket godare att använda grädde). Rör om och låt koka lite snabbt sänk värmen och tillsätt salt peppar eller om man vill ha någon annan smak. Om man vill ha tjockare sås kan man använda manzenas kokbar redning och skvätta i lite. Koka ärtorna med lite vatten och salt och släng i smör när dem är klara så får man en god smak.
    3. Stek biffarna med smör och låt dem bli bruna på varje sida.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben