Köttfärsfyllda tacopannkakor

Serverar: 4 portioner

Allt gott på en gång! Pannkaka, tacokryddor och köttfärssås. Praktiskt att göra i ordning i förväg och lägga i ugnssäker form. Lägg på den rivna osten och sedan är det bara att grädda färdigt i ugnen före servering.

Ingredienser

  • Pannkakor
  • 6 dl standardmjölk
  • ½ tsk salt
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk smält smör
  • Smör att steka i
  • Riven ost till gratinering
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • ½ påse taco kryddmix
  • 400 g krossade tomater
  • Till servering
  • Salsa
  • Sallatsblad
  • Majschips
  • Instruktioner

    1. Pannkakor: Knäck äggen och blanda i salt och 2 dl av mjölken. Häll i vetemjölet och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, lite i sänder. Smält 1 msk smör i stekpannan och häll ner i pannkaksmeten. Grädda pannkakorna i stekpanna.
    2. Fyllning: Hacka löken fint. Bryn köttfärsen och löken, krydda med tacomix och tillsätt de passerade tomaterna. Låt puttra i 10 minuter.
    3. Fyll varje pannkaka med 1 dl av fyllningen och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en gratängform, strö över riven ost och gratinera i ca 10 minuter tills osten smält och blivit gyllenbrun.
    4. Servera med sallatsblad, salsa och majschips.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben